Velg visning:
Du har valgt:

Slik velger du riktig turbukse

En god turbukse skal holde deg tørr, akkurat passe varm og være behagelig å ha på seg. Men hvilken bukse passer best til hvilken tur? 

Fleksible stoffer, mulighet for lufting eller mange lommer? De fleste turbukser er utstyrt med en rekke praktiske funksjoner. Men før du går til innkjøp av din neste turkompis er det lurt å tenke gjennom hva du ønsker deg av en bukse og hvordan du skal bruke den.  

Fleksibel turbukse til treningsturen 

Skal du på en løpetur eller en runde i lysløypa er det viktig med en fleksibel bukse som beveger seg med kroppen. Bukser med stoff i fireveisstretch gir rom for en aktiv luftetur.  

Tynne, hurtigtørkende, og også gjerne litt luftige modeller, passer på at fukten transporteres og du slipper å bli både kald og klam.    

Damemodellen Reine er en turtights som passer ypperlig til de mest aktive turene. Den har også refleks som kommer godt med i høst- og vintermørket.  

Førde er den perfekte turbuksen til sykkel og langrenn. Den har strikk i livet og front i softshellkvalitet, noe som gjør den vind-og vanntett. Med fireveisstretch i baken blir den ekstra myk og behagelig. 

Allsidig turbukse til søndagsturen 

På den typiske søndagsturen med familien er det greit med en bukse som tåler en trøkk. Men komfort er selvsagt også viktig. Enten du skal spasere i rolig tempo, klatre i trærne med minstemann eller fyre opp pølsebålet, bør du se etter en turbukse som sitter godt i livet og gjerne har praktiske lommer til oppbevaring av små skatter dere finner underveis.  

Forsterkede knær kan også være en fordel, samt mulighet for lufting i sidene hvis dere blir sittende lenge rundt bålet.  

Vrådal er en robust og slitesterk bukse med god stretch som gir godt med rom for bevegelse. Den er hurtigtørkende og kan justeres både i linningen og ved beina. Med mulighet for lufting langs hele beinet kan du grille mange pølser uten å bli klam.  

Solid bukse til langturen 

Jo lengre tid du skal være borte, jo viktigere blir tøyet. Her bør du velge en turbukse som tåler variasjon i været og som puster og holder deg tørr hele veien. Gå gjerne for en slitesterk modell med stoff i fireveisstretch for god bevegelighet. Buksen bør også ha hurtigtørkende egenskaper og det kan være en fordel med forsterkede partier på knærne og setet. Hvis det er fare for regn bør du vurdere en modell som er ekstra vann- og vindavstøtende. 

Lyngen er både vanntett og vindtett. Den sporty buksen har teipede sømmer og glidelåser, men meshforing på innsiden sørger for god pusteevne. Sammen med Lyngen turjakke får du et komplett antrekk som tåler allslags vær.  

Godt kledd for kulda 

Ikke la gradestokken bestemme om det blir en fin tur eller ei. Med en foret, vannavstøtende turbukse som holder vinden ute holder du deg tørr og varm uansett værforhold. Det kan også være lurt å kjøpe en litt romslig bukse i tilfelle du trenger plass til en god stillongs under. Velg en bukse hvor du kan justere nederst på buksebeinet så du får plass til all slags sko uten irriterende gliper. Snølås kan også være praktisk når du skal ferdes vinterstid.  

Bodø er en modell som er laget i et litt tykkere stoff enn de øvrige turbuksene våre. Det gjør at den egner seg spesielt godt for høst og vinter. Siden buksen er sydd av stoff i fireveisstretch er den likevel myk og behagelig å gå i.  

Tylldal er vår varmeste modell. Denne isolasjonsbuksen er super å ha i skapet når gradestokken kryper nedover. 

Allround-buksen 

Hvis du bare skal kjøpe én turbukse denne sesongen bør du gå for en komfortabel modell som kan passe til de fleste værtyper. God passform, kombinert med mulighet for å justere både bein og midje er en vinner. Velger du en bukse med godt lufting, som i tillegg er vind- og vannavstøtende, får du en komfortabel og tørr tur.  

Odda er vår bestselgende modell som passer til alt fra hverdagsturer til mer strabasiøse fjellturer. Den har ekstra god passform og er vind- og vannavvisende. En kvalitetsbukse som passer de aller fleste kropper. Og hvis du ønsker buksen i en enkel farge kan vi anbefale Odda Solid

Eventuelt er Tronden det samme alternativet til Odda, men med 2 cm. høyere liv.  

God tur! 

Velg
36%
700,00
1 099,00
50+ på lager