Hold deg varm på høstturene

 

Hvordan var dette trelagsprinsippet igjen? Her kommer vi med våre beste tips til hvordan du bør kle deg i høst for å holde en best mulig kroppstemperatur, og ikke minst være komfortabel under hele turen.

 

En fin huskeregel er å kle seg i tre lag. Det innerste laget bør holde deg varm, samtidig som at det skal transportere vekk fuktighet fra huden.

Det andre laget skal isolere og det tredje plagget holde deg tørr og beskytte mot vinden. Dette er altså grunnprinsippene bak det velkjente trelagsprinsippet.

Tenk på undertøyet

Om ikke undertøy i ull, så er materiale bambus utrolig komfortabelt, slitesterkt og superfin for å regulere temperaturen.

Stoffet puster nemlig godt. Hipstere i bambus til damer eller boxershorts i bambus til herrer er gull som undertøy på høstturene.

Et varmt lag innerst

Skal du gjøre noe aktivt, slik som å løpe deg en tur eller gå i raskt tempo? 🏃‍♀️ I så fall anbefaler vi å gå for våre tekniske 2-lags ullundertøy til dame eller 2-lags ullundertøy til herre.

Dette materialet puster ekstra godt, noe som er bra når man svetter.

Ved turer i roligere tempo bør du heller kle deg i ullundertøy som varmer godt.

Med sine deilige 100 % merinoull er Ullvarp-serien med ullundertøy til dameullundertøy til herre og ullundertøy til barn våre varmeste ullprodukter 🧣

Et isolerende plagg

Lag nummer to bør isolere. Dette plagget kan for eksempel være en fleecegenser, vest eller dunjakke – alt ettersom hvor aktiv du skal være.

Du kan for eksempel ta på deg en tykk fleecejakke til dame eller tykk fleecejakke til herre når du skal gjøre noe mer stillesittende som å nyte en kopp kaffe i skog og mark eller sitte rundt bålet eller bålpanna 🔥🌭

Alta vest eller jakke i stoffet Isolight gjør også susen over ull- eller fleecegenseren. Den er like myk og varm som dun, er vannavstøtende, vindtett, superlett i vekt og puster godt 💨

Skal du bevege deg raskt? 🏃‍♂️ Da bør du i så fall heller velge en mellomtykk fleecejakke til dame, fleece til herre eller fleece til barn.

Det beskyttende laget

Det tredje laget bør tåle noe vann og beskytte mot vinden. Vårt Lyngen tursett med både jakke og turbukse er vindtett og vannavstøtende – sistnevnte betyr at materialet tåler regn, men ikke når det bøtter ned i store mengder.

Lyngen turbukse og turjakke har en vannsøyle som gjør at den er vanntett inntil 10 000 mm 🥾🌲💦

Vi ønsker deg en riktig god tur!