5 life hacks for enkelt fyr på bålet

Visste du at du nachochips er supre til båltenning? Dette er blant de fem artige triksene til hvordan du enkelt får fyr på bålet, det være seg om turen enten er våt, vindfull eller du har lite å fyre med.

Fjelltid har delt fem supre tips med oss for hvordan du kan lage dine egne kreative tennbriketter. Disse må vi selvfølgelig dele videre med deg.

1. Hot nachos

Visste du at du kan sette fyr på nachochips for så å kaste dem på bålet og bruke de som tennbriketter?

De brenner faktisk overraskende lenge og fungerer derfor godt til opptenning av bål. Også har du i tillegg to-i-en, både snacks og opptenning.

2. Vaselin gjør flammen fin

Pleier du å ha med deg vaselin på turen? Da visste du kanskje likevel ikke at den også kan brukes til opptenning?

Smør en bomullspad med vaselin og kast den på bålet - en perfekt start på flammen som i tillegg varer en stund.

Les også: 10 tips til overnatting ute

3. Hjemmelaget opptenningsved

Her fyller du en eggekartong med grillkull eller tennbriketter. Det lure trikset, som ikke er vanskelig å lage, vil da fungere som opptenningsved.

Så er det bare å sette fyr på kartongen neste gang du er på tur og skal fyre bål, men husk å respektere reglene for båltenning i naturen.

4. Få flammen på fyrstikken til å vare

De fleste har opplevd at flammen på fyrstikken slukner når det blåser på tur. Er det vind mens du prøver å fyre opp bål kan dette trikset hjelpe!

Lag små «greiner» i fyrstikken med en kniv. Dette vil gjøre at du lettere får fyr på fyrstikken, samt at du slipper at fyrstikken slukker.

Les også: Hvordan velge turjakke?

5. DIY: Vanntette fyrstikker

Om du dypper fyrstikkene du skal ha med på tur i flytende, varm stearin impregnerer du de mot eventuelt vann og fuktighet underveis på turen.

Når du da skal bruke de er du sikker på at de er tørre, og eneste du trenger å gjøre er å skrape av voksen før bruk.

Vil du ha flere tips? Du finner mer hos Fjelltid.no.